Beschermingsbewind

Heeft u schulden of financiële problemen?

Steeds meer mensen hebben moeite met hun financiën, dus u bent niet de enige. Als u het financiële overzicht kwijt bent en niet meer in staat bent om schulden op tijd af te lossen, wordt het tijd voor actie.Sommige mensen kunnen hun financiën niet zelf regelen wegens (beginnend) dementie, verstandelijke handicap of psychische problemen. Ook in dat geval kan er beschermingsbewind worden aangevraagd.

Beschermingsbewind in de praktijk

De bewindvoerders van Mijnbudgetcoach.nl B.V. hebben persoonlijk contact met u en/of familie. De bewindvoerder neemt doorgaans de volledige financiële huishouding in handen. Binnen drie tot zes maanden na aanstelling brengen zij alles in kaart wat onder het bewind is gesteld, zoals inkomen, uitgaven, spaargeld en schulden. Daarnaast neem de bewindvoerder, in overleg, de nodige reguliere taken op zich.

Denk hierbij aan:

  • Het aanvragen van huur- en zorgtoeslag
  • Het ondersteunen bij het aanvragen van een uitkering
  • Het verzoeken voor kwijtschelding van gemeentebelasting en waterschapsbelasting
  • Het onderhouden van contacten met instanties inzake financiën
  • Het betalen van de vaste lasten
  • Een betalingsregeling treffen waar mogelijk
  • Het verzorgen van de belastingaangifte

Uw bewindvoerder is verplicht jaarlijks een verantwoording af te leggen naar de Rechtbank. Daarnaast kunt u zelf online meekijken met uw volledige financiën. U krijgt hiervoor een inlognaam en wachtwoord.

Gekwalificeerd en gecertificeerd

De bewindvoerders van Mijnbudgetcoach.nl B.V. zijn gekwalificeerd en gecertificeerd. Daarnaast heeft Mijnbudgetcoach.nl B.V. zich aangesloten bij de Branchevereniging PBI (Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders) en werkt volgens de verplichte kwaliteitsstandaarden. Dat is wel zo betrouwbaar.

Tarieven

De tarieven voor beschermingsbewind zijn wettelijk vastgelegd. U vindt de actuele tarieven op de website van de BPBI .

Wanneer u een laag inkomen heeft, vragen wij bijzondere bijstand voor u aan. Met deze bijzondere bijstand worden de kosten voor het beschermingsbewind vergoed.

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op

Telefoonnummer 078 617 7256

E-mail info@mijnbudgetcoach.nl