ACM: Betaal incassobureaus niet voor rekeningen Vakantiegarant

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt consumenten vrijdag dat zij incassobureaus die rekeningen voor reisbureau Vakantiegarant willen innen, niet moeten betalen.

Volgens de ACM komen er momenteel veel meldingen binnen van mensen die door incassobureaus onder druk worden gezet om rekeningen van Vakantiegarant te betalen. Dit terwijl er nooit een geldige overeenkomst is gesloten.

Vakantiegarant werd afgelopen zomer door de ACM gesommeerd per direct te stoppen met het misleiden van consumenten, anders zou er een dwangsom van maximaal 125.000 euro volgen. De aanbieder heeft zijn werkzaamheden inmiddels gestaakt.

Maar consumenten worden door incassobureaus zwaar onder druk gezet om de rekeningen te voldoen. Zo dreigen sommige bureaus met deurwaarders, politie of de inzet van slotenmakers.

Vakantiegarant bood consumenten telefonisch aan om voor 349 euro een vakantieverblijf in het buitenland te huren. Ook als zij alleen maar akkoord gingen met het ontvangen van meer informatie, plofte er een paar weken later een rekening van 349 euro op de mat.

Er kwam geen geldige overeenkomst tot stand, oordeelde de ACM destijds. “Daarom hoeven consumenten die nu benaderd worden door een incassobureau niet te betalen.”

‎ ‎

‏‏‎ ‎ Blijf op de hoogte en volg onze social media kanalen voor updates over het bedrijf: