WERKWIJZE

Budgetteren in 8 stappen

Het budgetcoachtraject bestaat globaal uit de volgende stappen.

  1. Een intake en aanleg dossier
  2. Een overzichtelijke thuisadministratie opzetten (eventueel met behulp van de Budgetbox), inclusief schulden inventariseren en schuldeisers aanschrijven
  3. Opzet budgetoverzicht van de huidige situatie (zo mogelijk met behulp van het online kasboek)
  4. Mogelijke besparingen, extra inkomsten en toekomstwensen in kaart brengen
  5. Toeslagen aanvragen of wijzigen, verzekeringen en abonnementen opzeggen
  6. Een nieuw en realistisch budgetplan maken (inclusief schulden aflossen en schuldeisers informeren)
  7. Omgaan met het nieuwe budget
  8. Opvolging en evaluatie

Duur

De duur van een budgetcoachtraject hangt af van uw problematiek. Het is veelal maatwerk. Sommige klanten zijn in enkele sessies geholpen en kunnen dan zelfstandig weer verder. Anderen hebben meer nodig, bijvoorbeeld bij langdurige aflossingstrajecten. De budgetcoach stemt altijd voorafgaand aan het traject met u uw wensen en mogelijkheden af. Naast één of meerdere huisbezoeken om uw financiën in kaart te brengen, kunt u ook op andere manieren contact hebben met uw coach. Denk bijvoorbeeld aan een maandelijks huisbezoek, kwartaalafspraken, halfjaarlijkse begeleiding en contact via telefoon, chat, skype of per e-mail.

.

Tarieven

Het uurtarief van een budgetcoach van Mijnbudgetcoach bedraagt € 50,- exclusief btw. Uw budgetcoach stemt met u een passende offerte af voorafgaand aan het traject. Wij zijn ons zeer bewust dat u mogelijk moet rondkomen van een (te) krap huishoudbudget. Wij garanderen u echter dat u uw investering al snel heeft terugverdiend. Zodra u weer overzicht in uw financiën heeft, zorgt een realistische budgetplanning al snel dat uw inkomsten en uitgaven weer duurzaam in balans zijn. Van deze eenmalige investering heeft u dan ook de rest van uw leven profijt.

.

Budgetinstrumenten

De budgetcoaches van Mijnbudgetcoach werken met verschillende instrumenten die uw financiële administratie ondersteunen. Zij sluiten daarbij aan bij uw wensen en mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld denken aan de vertrouwde ordner en het digitaal rekenprogramma excel. Handige alternatieven hiervoor zijn de Budgetbox en een veilig online kasboek.

De Budgetbox

Een overzichtelijke thuisadministratie begint bij een goed opbergsysteem. De Budgetbox is een handige koffer waarin u per thema uw (financiële) post en belangrijke papieren opbergt. Een leeswijzer zorgt ervoor dat u per vakje kunt zien welke post u hoe lang moet bewaren en wat u weg kunt gooien. Als extra service ontvangt u in de Budgetbox een Budgetoverzicht. Zo ziet u in één oogopslag wat u maandelijks verdient en wat u uitgeeft. De Budgetbox is ook geschikt voor mensen met specifieke aandoeningen zoals ADHD en autisme. De Budgetbox geeft rust, overzicht en inzicht.
Bestel de Budgetbox